Kupno poleasingowego Tucsona, którego?
Re: Kupno poleasingowego Tucsona, którego?
Benzynę 1,6 sprzedałem w cenie praktycznie zakupu, a miała 2 lata.
Dark Knight Rises
Dark Knight Rises
Dziękuję za dobre rady. A jak ma się kwestia automatu? Nieco dokopuję się do ciekawych wątków z tego forum i są przypadki gdzie skrzynia padła przy przebiegu ok. 70 tysięcy. Pytanie, czy faktycznie są to przypadki i zwykły pech, czy nie? Czy w ogóle te automaty 7-biegowe to nowe wynalazki są tj. do sprawdzenia "w praniu", czy może sprawdzone konstrukcje sprzed kilku lat?
- FredX
- Auto: OUTLANDER III 2.0 CVT+ Lancer RalliArt
- kolor: Black Pearl + Stone Cold
- Kontakt:
Raczej NIE sprawdzone 

Dobre sprawdzone konstrukcje to automaty amerykańskie. Reszta a zwłaszcza "korea" to loteria.
90% wersji z automatem to leasing, niech się martwi następny klient po gwarancji.
Jak chcesz lata spokoju to bierz GDI w manualu.
90% wersji z automatem to leasing, niech się martwi następny klient po gwarancji.
Jak chcesz lata spokoju to bierz GDI w manualu.
-
- Auto: 1.6 GDI BLUEDRIVE COMFORT 2W 2019
- kolor: Biały
A nie lepiej nowego, np demonstracyjnego?
Jaka jest cena za te dwa modele?
Jaka jest cena za te dwa modele?
- Ato
- Administrator
- Auto: 1,6 T-GDi 7DCT 4WD
- kolor: white sand
- Kontakt:
Jedyne znane mi problemy z tym automatem to w autach na rynek amerykański. Coś koło 40tyś aut dostało wezwanie serwisowe. Skrzynie się zawieszały (w sensie informatycznym). Sam początek produkcji.
incastis omnia incasta
-
- Auto: KIA Cee'd Sportswagon XL 2013 1,6 CRDi 128 6AT
- kolor: Dark Metal
Przy sprzedaży 1,7 CRDi 7DCT u mnie licytowali się Kupujący... Sprzedałem za kwotę nieco wyższą, nich w ogłoszeniu było. Serio. Nie demonizowałbym tak Diesla, nagonka medialna robi swoje, a ludzie i tak wiedzą swoje.
- wojto89
- Auto: Tucson, 1.6 T-GDI 7DCT, AWD, LIMITED
- kolor: Coliseum Gray
Fakt, była duża akcja serwisowa, wezwali ludzi na aktualizację oprogramowania skrzyni i potem już wszystko ładnie chodziło...
W sumie to chyba mój był jednym z tych aut, w historii serwisowej miałem jakąś akcję serwisu dotyczącą skrzyni DCT

- krisman
- Auto: Tucson 1.6 Gdi MT
- kolor: Micron Grey
To jeszcze nic. Myślałem że się "posikam" ze śmiechu, gdy znajomy powiedział mi za ile kupił 1.6 gdi z 2016 roku, wersja podstawowa Clasic + pakiet od AAAuto po leasingowy, fakt że z symbolicznym przebiegiem.rav pisze:Benzynę 1,6 sprzedałem w cenie praktycznie zakupu, a miała 2 lata.
Dark Knight Rises
Dał za to auto w tym roku... 75,5k Ja na to, człowieku byłeś ty w salonie? Reklam nie widziałeś

Takie 2 auta załatwiłem znajomym "nówki" i za przed-liftowy płacili 75-76k a niedawno polift 80k co jest do ugrania w zasadzie bez wysiłku.
Wysłane z mojego BAH-L09 przy użyciu Tapatalka
Dlatego używki GDI od prywatnych właścicieli za kilka lat będą schodzić jak ciepłe bułeczki. Poleasingowe diesle, benzyny z turbiną, automatem już gorzej.
Za kilka lat ludzie będą brali albo hybrydy albo bardzo proste silniki benzynowe. W tym kierunku to powoli zmierza.
Za kilka lat ludzie będą brali albo hybrydy albo bardzo proste silniki benzynowe. W tym kierunku to powoli zmierza.